stat
Impreza już się odbyła

Tomek Jakubiak na warsztatach przedstawi proste i praktyczne pomysły na najlepsze dania mięsne.

lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Sztuka mięsa z Tomkiem będzie skupiała się na przepisach gdzie głównym składnikiem jest mięso. Tomek promuje sezonowe i rodzime produkty, poprowadzi warsztaty kulinarne na pełnym luzie. Nie zabraknie jednak merytorycznej wiedzy, nie tylko nakarmimy ciało, ale ukoimy duszę . Przepisy będą z różnych z różnych stron świata. Podczas warsztatów każdy z produktów zostanie dokładnie omówiony łącznie z praktycznymi poradami i trikami.

Przygotujemy
- szarpana wieprzowina w maślanej bułce z ogórkiem i chrzanem
- królik pieczony w musztardzie z młodymi warzywami i kaszą mazurską z pieczonym burakiem
- wątróbki z miodzie gryczanym i wiśniówce podane na smażonej chałce
- gulasz z serc drobiowych z kapustą włoską i makaronem
- ragout z gęsi i grzybów zapiekane pod ciastem francuskim
- jagnięce kofty z sosem jogurtowym
- porchetta z miętowym pesto i smażonymi ziemniakami