stat
Impreza już się odbyła

Tort piętrowy krok po kroku

Lubisz piec? Tworzysz torty? A może dopiero chcesz zacząć tworzyć słodkie torty? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku. Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu.

27 kwietnia - 5 maja 2024, g. 09:00 - 18:00

Gdynia,
Kameralna Grupa max. 5 osób pozwoli nam swobodnie tworzyć piękne torty.
Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej.

Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
- Idealne biszkopty do tortów- omówienie rodzajów biszkoptów wraz z przepisami i proporcjami)
- Kremy do tortów (przepisy, proporcje)
- Tynk do tortu
- Planowanie zdobienia tortów
- Przygotowanie zdobienia tortów
- Lizaki bezowe, beziki
- Żywe kwiaty
- Toppery
- Własnoręcznie przygotowane zdobienia
- Składanie pięter tortów- jak poprawnie złożyć tort piętrowy.

Dodatkowo przedstawimy tematy:
- Jak dekorować torty, skąd czerpać inspiracje
- Jak wybrać wielkość tortu do ilości osób
- Rodzaje kremów do tortów - dodatkowe wskazówki wraz z listą przepisów
- Tynki do tortów- omówienie wraz z przepisami
- Gdzie kupować akcesoria do tortów w dobrych cenach
- Jak wyceniać torty.

Jeśli uczestniczyłeś wcześniej w naszych warsztatach z tematu tortowego skontaktuj się z nami, otrzymasz od nas zniżkę na warsztaty "Tort piętrowy krok po kroku"

Ilość miejsc ograniczona (max 5)
Czas Trwania 9-16.30
Koszt: 420 zł

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    420 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl
tel. 608-419-930