Toskańska Uczta - kolacja komentowana w Rada Miasta food&wineW kulinarną podróż do Toskanii tego wieczoru zabiorą Nas goście specjalni - Konsul Honorowy Włoch
Claudia Filippi Chodorowska oraz
Sławomir Chrzczonowicz sommelier i znawca wina.
Na
APERITIVO zapraszamy do naszego nowego ogródka - bąbelki na świeżym powietrzu zaostrzą Wasz apetyt. Zaserwujemy
Prosecco Belstar Spumante Brut a do tego mini Bruschetta.
Po aperitivo zapraszamy do stołu na
ANTIPASTO TOSCANO DI MARE- insalata di polpo / duszona ośmiornica z oliwą z oliwek i pietruszką
- fagioli e gamberi / fasola mamut , krewetka i rucola
- cozze all'elbana / mule jak jadaliśmy na Elbie
- aringa del nonno / absolutny klasyk śledź wg mojego dziadka Leonello
a do tego wyśmienite
MARRAMIERO PECORINO ABRUZZO PECORINO DOC 2015Kolejna propozycja Szefa Kuchni to:
PASTA - PAPPARDELLE SALSICCIA E FUNGHI / pappardelle z salsiccią , oliwkami i grzybami
a do tego pierwsza niespodzianka -
MASTROJANNI ROSSO DI MONTALCINO 2014 DOCGwóźdź Programu!!!
DANIE GŁÓWNE- CERVO ALL' AGRODOLCE / antyczny przepis z Sieny na jelenia bo o nim mowa
- PATATE ALL' AGLIO / ziemniaczki z czosnkiem wg mojej ciotki Sandry z Butli
- CICORIA CON PEPERONCINO / smażona cykoria z papryczką peperoncino
do tego
MASTROJANNI BRUNELLO DI MONTALCINO 2011 DOCG!!!DESERPESHCE RIPIENE CON AMARETTI / pieczone brzoskwinie faszerowane amaretti
do tego podamy
ARALDICA VINI PIEMONTESI MOSCATO D'ASTI DOCG 2015Bon Appetit!
Benvenuto!
Smacznego!
Zapraszamy!