stat
Impreza już się odbyła

Tydzień Kuchni Słoweńskiej

W ramach Światowych Dni Literatury Słoweńskiej właściciele Stacji de Luxe i
restauracji Zeppelin zapraszają w dniach 20-27.11.2006 na Tydzień Kuchni
Słoweńskiej.
Gdańska część obchodów przebiegnie pod znakiem szeroko pojętej degustacji
dziedzictwa kulturowego Słowenii.
Niecodzienne menu obfituje w specjały kuchni słoweńskiej, takie jak sakiewki z
szynki słoweńskiej podane z oliwą z dyni i kaparami, słoweński rosół drobiowy z
dodatkiem makaronu naleśnikowego czy potica-regionalne ciasto słoweńskie.

W programie kulturalnym Światowych Dni Literatury Słoweńskiej znalazły się m.in.:

20.11.2006 (poniedziałek)
godz. 19.00. - Stacja de Luxe
- Foto-Słowenia - relacja fotograficzna z wyjazdu studentów Slawistyki UG do Słowenii
- Inauguracja tygodnia kuchni słoweńskiej

21.11.2006 (wtorek)
- godz. 21.00.- Stacja de Luxe
Słoweńskie Smaki - degustacja słoweńskich specjałów oraz win przy słoweńskiej muzyce
przygotowanej przez Radio Tartini

NA WSZYSTKIE WYDARZENIA KULTURALNE WSTĘP WOLNY

Szczegółowe informacje znajdujš się na stronie głównego organizatora: www.ack.ug.gda.pl

Serdecznie zapraszamy do degustowania potraw kuchni słoweńskiej. Rezerwacje stolików
przyjmujemy pod numerami telefonów:
- Stacja de Luxe - 345 00 05
- Restauracja Zeppelin - 322 24 43


Serdecznie zapraszajš właściciele wraz z obsługš