stat
Impreza już się odbyła

Zapraszamy na tydzień Rosyjski do Restauracji Kresowa.

wrz 7

niedziela, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 120-170 zł
Kup bilet
sie'26 21-24

piątek - poniedziałek

Gdańsk
Wstęp wolny
Lista dań, których dotyczy promocja:

Bliny z kapusta i grzybami
(Naleśniki na cieście gryczanym zapiekane na maśle z farszem z kapusty i grzybów suszonych z dodatkiem pieczarek)

Bliny z łososiem
(Naleśniki z mąki gryczanej z farszem z łososia, kaparów, twarogu i z plastrami łososia wędzonego)

Bliny z łososiem i kawiorem
(Naleśniki z mąki gryczanej z tym samym farszem ale dodatkowo okraszane kawiorem)

Sałatka rosyjska Olivie
(Sałatka z piersi kurczaka, oliwek i gotowanych warzyw okraszona majonezem własnej roboty)

Śledź pod szubą
(Śledź solony pod pierzynką warzyw i śmietany)

Łosoś po rosyjsku
(Surowy łosoś przez 3 dni konserwowany solą, cukrem i papryką, podawany z cytryną)

Ucha
(Gotowana na warzywnym wywarze z pięciu gatunków ryb, zupa z rybnymi pulpecikami, lanymikluseczkami i śmietaną)

Solanka
(Jedna z całego bukietu solanek, zup rosyjskich popularnych na całym świecie. Ta składa się z pomidorów, oliwek, smażonej kiełbasy, ogórków kiszonych, kaparów i warzyw)

Barszcz Rosyjski
(Barszcz podobny do ukraińskiego ale bez fasoli, gotowany na żeberkach, podawany ze śmietaną i zieloną pietruszką)

Rosolnik
(Syberyjska zupa bardzo podobna do naszego krupnika zmieszanego z ogórkową, podawany jak przystało na rosyjskie zupy - z prawdziwą śmietaną)

Pielemieni
(Powszechnie znane pierożki syberyjskie z wieprzowiny i wołowiny, z dodatkiem cebuli i przypraw)

Wareniki
(Gotowane pierożki z farszem z grzybów i ziemniaków z koperkiem)

Sandacz z kurkami a'la Hotel George
(Sandacz smażony podawany w sosie z kurek, duszonych w śmietanie z cebulką)

Kurczak liść Tabaki
(Rozbite na płasko udo z kurczaka pieczone w sosie majonezowo-czosnkowym)

Indyk Tatiany
(Filet z piersi indyka pieczony, podawany w sosie z trawy cytrynowej)

Beaf Strogonoff
(Gulasz z najlepszej wołowiny, z pieczarkami w sosie śmietanowo-pomidorowyo-cebulowym)

Udziec Jagnięcy
(Udziec jagnięcy moczony w czerwonym winie, pieczony i podawany w sosie własnym)

Pascha
(Deser twarogowy z kremowej śmietany wypełniony bakaliami)

Pawłowa
(Ulubiony tort słynnej rosyjskiej primabaleriny Pawłowej, składający się z bezy, bitej śmietany i owoców)

Herbata z konfiturą
(Autorska mieszanka herbat liściastych w towarzystwie konfitury wiśniowej produkcji własnej)

Od poniedziałku do niedzieli wszystkie dania z kuchni Rosyjskiej o 20% taniej

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.