Żywy ogień, kotły i posmak palonego drewna - tak wyglądać będzie live cooking 23 listopada w Teatrze Szekspirowskim w ramach Tygodnia Ukraińskiego.
W czwartkowe popołudnie czterech wirtuozów kulinarnych: Michał Turek, Leszek Murawski, Piotr Domański i Marcin Tomek zabierze Was w smakowitą podróż pełną zapachów, smaków, wrażeń i żywego ognia. Będą opowieści o Krymskich smakach, dowiecie się, co jedzą górale w Karpatach i biznesmeni we Lwowie. Ale nie będziemy tylko opowiadać - przede wszystkim posmakujecie dań, z których słynie Ukraina.
Nad ogniskiem, w kotle, jakich używali przed wiekami koczownicy na stepach Ukrainy, ugotujemy barszcz - niezwykła zupę o posmaku palonego drewna. A Wy samodzielnie będziecie mogli zrobić pierogi, z których słynie ten kraj. Wszystko to popijecie kwasem, czyli musującym napojem na bazie razowego chleba.
Do zobaczenia!
Pokaz przygotowała FUNDACJA Plaster.