Serdecznie zapraszamy na kolejną odsłonę naszych kolacji z winem. Tym razem wspólnie z firmą Vinissimo i Szymonem Gocem, będziemy otwierali dla Państwa butelki z Hiszpanii, Portugalii oraz Australii. Jak zawsze będzie kilka pereł min. legendarny Felix Callejo.
Tradycyjne wina będą serwowane do specjalnie stworzonego przez Chefa Rafała Wałęsę, menu. Nowością jest alternatywna wersja menu, bez mięsa, w tym wypadku należy zgłosić zainteresowanie przy rezerwacji. Jak zawsze wszystkie wina serwowane na kolacji, będą dostępne w opcji "na wynos".
Menutroć / fenkuł / ogórek
Castell D'Encus, "-SO2" Sauvignon Blanc 2013
grzyby / szałwia / spezle
Bellvale Winery, "The Quercus Vineyard" Pinot Noir 2008
Foie Gras / jeżyny / Pan Pairdu / migdały / pieprz
Castell D'Encus, "Thalarn" Syrah 2013
homar / cytrusy / estragon
Bellvale Winery, "Athena's Vineyard" Chardonnay 2011
kaczka / cynamon / brzoskwinia
Eladio Pineiro, "La Coartada" Grande Escolha Alentejo DOC 2006
jeleń / śliwka / marchewka
Bodegas Felix Callejo, "Felix Callejo" Ribera Del Duero DO 2006
assiete z herbaty
Bodegas Bentomiz, "Ariyanas" Terruño Pizarroso Malaga DOC 2008
NapojeSanpellegrino&Acqua Panna
kawa Illy&herbata Damman
(serwowane bez ograniczeń)
Koszt300 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Wina w opcji "na wynos"Castell D'Encus, "-SO2" Sauvignon Blanc 2013/135 zł
Castell D'Encus, "Thalarn" Syrah 2013/175 zł
Bellvale Winery, "Athena's Vineyard" Chardonnay 2011/128 zł
Bellvale Winery, "The Quercus Vineyard" Pinot Noir 2008/128 zł
Eladio Pineiro, "La Coartada" Grande Escolha Alentejo DOC 2006/105 zł
Bodegas Felix Callejo, "Felix Callejo" Ribera Del Duero DO 2006/318 zł
Bodegas Bentomiz, "Ariyanas" Terruño Pizarroso Malaga DOC 2008/183 zł