Z okazji zbliżającego się 250-lecia podpisania Deklaracji Niepodległości Stanów Zjednoczonych - wydarzenia o globalnym znaczeniu, które stanie się impulsem do licznych akcji promocyjnych i handlowych również w Polsce - mamy przyjemność zaprosić Państwa na spotkanie z wyjątkową jakością produktów amerykańskich dostępnych dla polskiej gastronomii.
W programie dnia branżowego:10:00-10:30 Rejestracja, kawa powitalna, kieliszek wina
10:30-16:00 Degustacja stolikowa win, bourbonów w strefie beverage oraz wybranych produktów spożywczych
10:30-12:00 Warsztaty z amerykańskiej wołowiny poprowadzone przez światowej sławy mistrza BBQ, Davide Bigarella ("Mr. Big") w połączeniu z sommelierskim pairingiem z alkoholami
12:45-14:15 Warsztaty z łososia z Alaski w połączeniu z sommelierskim pairingiem z alkoholami
14:45-16:00 Masterclass: Amerykańskie alkohole w pairingu z wołowiną i łososiem, prowadzenie: utytułowany sommelier Paweł Zduniak
Wstęp wolny po zarejestrowaniu udziału. Ilość miejsc na warsztatach i Masterclass ograniczona.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.