Senso to coś więcej niż przyjemne i nastrojowe miejsce, w którym można zjeść doskonale przyrządzony posiłek.
Senso to styl życia - restauracja powstała po to, by rozbudzać wszystkie zmysły i kiedy jak nie w Walentynki można się o tym najbardziej przekonać.
Zapraszamy na ucztę smaków w weekend 13-14 lutego br. wszystkich miłośników dobrej kuchni. W tym roku przygotowaliśmy bogate menu, w którym każdy z pewnością znajdzie swoje ulubione danie. Wystarczy wybrać dwa dania z karty aby skorzystać ze specjalnych cen.
Dodatkowo 14 lutego wieczór umili muzyka na żywo.
Rezerwacja i informacja:
tel. 58 300 60 06
e-mail: senso.gdansk@scandichotels.com
Menu:
Przystawki 15 PLN
Grillowane małże Św. Jakuba , podane na puree z pasternaku,z chrupiącą pancettą i pianą z szampana;
Płonące krewetki po diabelsku podane z karmelizowanym ananasem i odrobiną chilli na chrupiącej sałacie, z gorącą grzanką czosnkowa;
Zupy 11 PLN
Zielona azjatycka zupa kokosowa z kurczakiem, podana ze świeżą kolendrą i kluseczkami;
Delikatny krem z batatów, miodu i chilli, podany z tapioką i prażonymi orzechami;
Danie główne 35 PLN
Pieczona kaczka berberyjska z pomarańczami i duszoną w miodzie skorżonerą, podana z ,, chińską"' kapustą i sezamem;
Grillowana polędwica wołowa podana na puree z wędzonej dyni, ze szparagami w kalwadosie, aromatyzowana dymem z whiskey;
Pieczony w rozmarynie filet z sandacza, podany z sałatką z fenkuła i zielonych renet oraz gorącą bagietką i cytryną;
Deser 14 PLN
Lodowe ,,ptysie'' w ciemnej czekoladzie podane z gorącym sosem wiśniowym i rumem;
Klasyczny krem brulee z malinami ,cukrem muscovado z Mauritiusa i ,,duszonymi'' w cukrze płatkami hibiscusa;
Czekoladowy ,,pudding'' z lodami z kokosa i złotym listkiem.
Powyższe ceny obowiązują przy wyborze min. 2 dań dla 1 osoby.