stat
Impreza już się odbyła
lut 14

piątek, g. 19:00

bilety 80 zł
ulgowy 40 - 60 zł
Kup bilet
lut 21

piątek, g. 20:00

Gdańsk,
bilety 145 - 210 zł
Kup bilet
Spędź Walentynkowy wieczór w nastrojowej Restauracji Hotelu Haffner




Romantyczna oprawa muzyczna...
Blask świec...
Płatki róż...
oraz specjalnie przygotowane menu dla zakochanych
wprowadzi Państwa w wyjatkową atmosferę.


Powitamy Państwa delikatnym apertifem Kir Royal,
następnie zaproponujemy wykwintne menu walentynkowe,
do którego skomponowaliśmy wyjątkowy bukiet win w specjalnych cenach,
z kolei Szef Cukierni zachwyci Pastwa podniebienia niebieńskimi deserami.

Oto specjalne walentynkowe menu:

Przystawka zimna

Koktail z delikatnych langustynek ze swieymi owocami w lisciach sałat z dresingiem tysiaca jezior skropionym nuta brandy 43 zł

Romantycznie ułoone plastry piersi kaczej z gruszka pachnaca winem i cynamonem 28 zł

Przystawka ciepła

Kapelusze szlachetnych borowiki duszone z powabna szalotka na lustrze maslano truflowym 30 zł

Mule w sosie szafranowym lub z warzywnym julienne skapane w białym winie 35 zł

Sałatki

Sałaty z rybami wedzonymi o zachodzie słonca i swieymi warzywami zrywanymi
o brzasku z winegretem balsamicznym i kroplami oliwy 25 zł

Sałata z lisci rukoli i płatków róowej braesoli z kulkami mozzarelli,
swieżymi pomidorami, a wszystko skropione oliwa z dziewiczych oliwek 27 zł

Zupa

Krem z rubensowskiej dyni z nuta imbiru i słodkiej sherry 15 zł

Pikantny bulion julienne z kuleczkami miesnymi i krzepiacym selerem naciowym 17 zł

Dania główne

Filety z soli atlantyckiej w praonych ziarnach słonecznika na koprze włoskim
podany z salsa z awokado i mozaika rybowa 40 zł

Sandacz w orientalnym sosie imbirowo - szafranowym, kasza kus kus przeplatana warzywami 42 zł

Delikatne zraziki cielece nadziewane pachnacymi borowikami, podane na kremowym
puree szparagowe, pod szampanskim sosem z aromatem trufli 52 zł

Miłosny duet z poledwicy wołowej gotowanej we francuskim czerwonym winie,
z łezkami gotowanych ziemniaków oprószonych koperkiem i warzywami z goracym masłem 60 zł

Deser

Afrodyta – gruszka gotowana w szampanie z dodatkiem musu waniliowego 16 zł

Julia – mus czekoladowy aromatyzowany Amaretto z delikatna mgiełka cukrowa 16 zł

Do kolacji wliczony aperitif Kir Royal z truskawka , trufle na słodka noc

Propozycja win:

Casa Lapostolle Chardonnay- D.O.Valle De Casablanca 76 zł
Pinot Grigio Santa Margherita- D.O.C.Valdadigne 77 zł
Beringer Stone Cellars Chardonnay- California , Beringer 84 zł
Trivento Syrah Reserva-D.C. Mendoza Concha Y Toro 64 zł
Rene Barbier Reserva-D.O.Penedes , Rene Barbier 67 zł
Nero d’Avola- I.G.T. Sicilia , Feudo Principi di Butera 80 zł


Serdecznie zapraszamy

Prosimy o dokonywanie rezerwacji pod nastepującymi numerami telefonów
058 550 98 50, 058 550 98 64
lub
e-mail: m.gorecki@hotelhaffner.pl, a.bialk@hotelhaffner.pl