stat
Impreza już się odbyła

Walentynki w Restauracji Fenomen

lut 14

sobota, g. 17:00

Gdynia,
bilety 169 zł
lut 15

niedziela, g. 11:45

Sopot, wejście na plaże nr 45
Wstęp wolny
Walentynki w Restauracji Fenomen w Gdańsku!
Rozsmakuj się w pełnym miłości menu, które przygotowaliśmy aby rozpalić wszystkie wasze zmysły.
Bilety do nabycia drogą mailową: restauracjafenomen@gmail.com

MENU KLASYCZNE
Welcome drink
Love sour

Amuse bouche
Chrupiący krokiecik z foie gras oraz ziemniaków truflowych
na pikantnym sosie paprykowym z pomidorkami cherry oraz mięty

Przystawka zimna
Dwa mini tatarki z łososia wędzonego ze świeżym ogórkiem, kaparami i szalotką
oraz tradycyjny polski wołowy podane z grzankami z masłem truflowym
oraz dipem na musztardzie francuskiej

Przystawka ciepła
Pachnące morzem mule w sosie śmietankowym z warzywami,
pędami bambusa aromatyzowane kolendrą, miętą i koperkiem

Intermezzo
Sorbet z ogórka z miętą i limonką

Danie główne
Jagnięcina irlandzka z sosem miętowym z warzywnymi diamentami,
gratin aromatyzowanym chimichurri oraz sałatką pełną aromatu warzyw

Deser
Pełen seksapilu torcik bezowy z figami, truskawkami z lekką nutą mięty
w sosie wiśniowym i pieprzu cayenne

Napoje
Woda bez limitu
Karafka wina na parę

MENU WEGE
Welcome drink
Love sour

Amuse bouche
Chrupiący krokiecik z kalafiora oraz brokuła
na pikantnym sosie paprykowym i z pomidorków cherry oraz mięty

Przystawka zimna
Tatar z trzech gatunków pomidorów, świeżego ogórka, kaparów, rzodkiewki
z sosem z kolendry i limonki oraz świeżą truskawką

Przystawka ciepła
Oryginalne włoskie risotto arborio z masłem, parmezanem oraz oliwą truflową

Intermezzo
Sorbet z ogórka z miętą i limonką

Danie główne
Pachnące miłością i miętą kotleciki z selera
podane z prażonymi płatkami migdałów i figami
oraz duetem sosów: chimichurri i lekko pikantnym paprykowo-ogórkowym

Deser
Pełen seksapilu torcik bezowy z figami, truskawkami z lekką nutą mięty
w sosie wiśniowym i pieprzu cayenne

Napoje
Woda bez limitu
Karafka wina na parę

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Przeczytaj także