Walentynki w Restauracji Fenomen w Gdańsku!Rozsmakuj się w pełnym miłości menu, które przygotowaliśmy aby rozpalić wszystkie wasze zmysły.
Bilety do nabycia drogą mailową: restauracjafenomen@gmail.com
MENU KLASYCZNEWelcome drink
Love sour
Amuse bouche
Chrupiący krokiecik z foie gras oraz ziemniaków truflowych
na pikantnym sosie paprykowym z pomidorkami cherry oraz mięty
Przystawka zimna
Dwa mini tatarki z łososia wędzonego ze świeżym ogórkiem, kaparami i szalotką
oraz tradycyjny polski wołowy podane z grzankami z masłem truflowym
oraz dipem na musztardzie francuskiej
Przystawka ciepła
Pachnące morzem mule w sosie śmietankowym z warzywami,
pędami bambusa aromatyzowane kolendrą, miętą i koperkiem
Intermezzo
Sorbet z ogórka z miętą i limonką
Danie główne
Jagnięcina irlandzka z sosem miętowym z warzywnymi diamentami,
gratin aromatyzowanym chimichurri oraz sałatką pełną aromatu warzyw
Deser
Pełen seksapilu torcik bezowy z figami, truskawkami z lekką nutą mięty
w sosie wiśniowym i pieprzu cayenne
Napoje
Woda bez limitu
Karafka wina na parę
MENU WEGEWelcome drink
Love sour
Amuse bouche
Chrupiący krokiecik z kalafiora oraz brokuła
na pikantnym sosie paprykowym i z pomidorków cherry oraz mięty
Przystawka zimna
Tatar z trzech gatunków pomidorów, świeżego ogórka, kaparów, rzodkiewki
z sosem z kolendry i limonki oraz świeżą truskawką
Przystawka ciepła
Oryginalne włoskie risotto arborio z masłem, parmezanem oraz oliwą truflową
Intermezzo
Sorbet z ogórka z miętą i limonką
Danie główne
Pachnące miłością i miętą kotleciki z selera
podane z prażonymi płatkami migdałów i figami
oraz duetem sosów: chimichurri i lekko pikantnym paprykowo-ogórkowym
Deser
Pełen seksapilu torcik bezowy z figami, truskawkami z lekką nutą mięty
w sosie wiśniowym i pieprzu cayenne
Napoje
Woda bez limitu
Karafka wina na parę