Romantyczna kolacja we dwoje...
Pierwsze walentynki w restauracji
Verres en Vers zapowiadają się bardzo pikantnie i słodko.
Specjalnie dla Zakochanych, Szef Kuchni przygotował niezwykle bogatą, smakowitą kolację...
Na powitanie:
Lampka wina musującego - Commandeur Presige Brut
Przystawka:
Para Ostryg "Fin de Claire" z szalotkowym vinaigrette z pikanterią Tabasco
lub
Delikatny tatar z tuńczyka podany z kaparami i grillowaną limonką
Rozgrzewająca zupa:
Krem z grzybów leśnych z miłosną łezką kwaśnej śmietany
lub
Pikantne połączenie ryb i owoców morza z pomidorowym Vierge
Danie główne:
Grillowany filet z dorsza w objęciach szafranowych ziemniaków i plastra trufli
lub
Miłosno-pieprzny stek z polędwicy wołowej, podany z krewetkami i łagodnymi warzywami
Deser:
Gorące jak miłość ciastko czekoladowe z gałką aromatycznych lodów waniliowych
lub
Zakazane owoce zapieczone w szampańskiej zalewie
Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna
Wino do wyboru:
Czerwone:
Le Coq D'oc - Vin de Pays D'oc - 2006
Beaujolais Villages - Apelation Beaujolais-Villages Controlee - 2007
Białe:
Le Coq D'oc - Vin de Pays D'oc - 2006
Fumees Blanches - Sauvignon Blanc, Vin de Pays D'oc - 2008
Cena:
280 PLN za parę
(w cenie lampka wina na powitanie, 4-daniowa kolacja, karafka wina 0,5l do wyboru)
Serdecznie zapraszamy do wcześniejszej rezerwacji stolika pod nr tel. 058 325 44 49.
Restauracja Verres en Vers
Hotel Radisson Blu w Gdańsku
ul. Długi Targ 19
80-828 Gdańsk
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.