stat
Impreza już się odbyła

Hotel Orbis Gdynia ma zaszczyt zaprosić Państwa na kolejny Bal Karnawałowy tym razem w Walentynkowy Wieczór, który będzie gwarancją romantycznej atmosfery, niezapomnianego smaku dedykowanej dla Państwa kolacji oraz wspaniałej zabawy na parkiecie.

W programie:
- uroczysta 4-daniowa kolacja oraz bufety zakąskowe i deserowe
- "przez żołądek do serca" czyli live cooking Szefa Kuchni
- zabawa prowadzona przez konferansjera
- czekoladowe inspiracje przy fontannie

Uroczysta kolacja:

Przystawka
Wędzona pierś z kaczki podana z bukietem sałat i ziół, winogronami i kaparami oraz dresingiem pomarańczowym w delikatnym koszyczku z chrupiącego parmezanu

Zupa
Krem z selera naciowego oraz bulwiastego z delikatnymi niteczkami papryczki chilli

Danie główne
Pierś z indyka faszerowana borowikami, zapiekana w szynce parmeńskiej podana z sosem imbirowo- rumowym serwowana z szaszłykiem warzywnym oraz ziemniakami zapiekanymi z suszonymi pomidorami

Deser
Mus czekoladowy na wiśniach w likierze z dodatkiem kruszonych migdałów

Live cooking
Gravlax z łososia z sosem cytrynowo- miodowym i szalotką
Krewetki z dodatkami (makaron ryżowy, papryczka piri piri, pomidory concase, imbir, ananas)

Bufet zakąskowy
Rolada z pstrąga ze szpinakiem oraz pikantnym chorizo
Łosoś z szyjkami rakowymi, krewetkami i jajkiem przepiórczym
Torcik śledziowy na toście pszennym z kawiorem
Łosoś w cieście francuskim na sosie cytrynowym
Kaczka pieczona z figami z papryką w kremie balsamicznym
Cielęcina duszona z porami w śmietanie
Udko z kurczaka pieczone z papryką, serem oraz listkami mięty
serwowane w sosie z lubczykiem
Wybór przekąsek z piersi indyka na dipach ziołowych
Sałatka z owocami morza z makaronem sojowym oraz warzywami z sosem słodko- pikantnym
Rożki z tortilli z chrupiącymi warzywami i polędwiczkami z kurczaka
Sos koktajlowy z whisky i pomarańczami
Sos rokpolowy ze szczypiorkiem
Wybór bułeczek pszennych i żytnich z ziarnami zbóż i owoców oraz masła smakowe

Danie gorące w nocy
Zupa tajska z mleczkiem kokosowym, trawą cytrynową i ostrą papryczką oraz kąskami filetów z kurczaka

Napoje
Kawa , herbata bez ograniczeń
Sok owocowy 0,5l/ osobę oraz butelka wina czerwonego lub białego dla każdej pary

Dodatkowo proponujemy nocleg w Hotelu Gdynia
Cena pokoju już od 160 pln/ pokój 2- osobowy*

* Cena pokoju bez śniadania


Więcej informacji udzieli: Dział Gastronomii
tel. 58 666 29 03, 502 198 146, e-mail: h3417-fb@accor.com