stat
Impreza już się odbyła

Warszataty żywność probiotyczna - czyli wariacje na temat produktów ukiszonych !

Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Produkty takie są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus), które dbają o naszą florę jelitową, wytwarzają witaminy i zwalczają bakterie gnilne co przekłada się na prawidłowe trawienie. Sprawne jelita to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia ! również dla osób, które chcą zrzucić parę kilo lub zacząć oczyszczanie organizmu.

W menu warsztatów między innymi:
Zupa, drugie danie, surówka, deser i napoje - proste przepisy oparte na popularnych produktach( głównie owies, orkisz, warzywa) ukiszonych w domu czyli poddanych procesom fermentacji mlekowej.

Skrypt: zawiera receptury na domowe kiszonki, przepisy na potrawy przygotowywane w czasie warsztatów oraz ich różne warianty, "starter - czyli bakterie lactobacillus" do samodzielnego kiszenia w domu.

INFORMACJE DODATKOWE:
NA WSZYSTKICH WARSZTATACH KORZYSTAMY Z PRODUKTÓW NATURALNYCH, EKOLOGICZNYCH, SEZONOWYCH I REGIONALNYCH !

Dla kogo warsztaty:
WSKAZÓWKI TEORETYCZNE SĄ DO ZASTOSOWANIA NIEMALŻE W KAŻDEJ Z DIET (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA !!!
Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany terminu lub miejsca warsztatów.

Koszt warsztatów:
*Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić.

Wszystkie warsztaty odbywają się w szkole jogi Kamili Świąder - Joga-Trójmiasto
Adres: ul. Do Studzienki 51, Gdańsk /Wrzeszcz

Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, mmeller@tlen.pl,
www.facebook.com/marchewkowarewolucja
www.marchewka-rewolucja.pl

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    150 zł
Koszt: 150 zł lub 120 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat do 28.01.