stat
Impreza już się odbyła

Poznaj tajniki przygotowywania autentycznej włoskiej pizzy od podstaw od wyrabiania ciasta po dobór idealnych składników. Podczas warsztatów odkryjesz sekrety tradycyjnych technik oraz nauczysz się, jak przygotować idealnie chrupiące i aromatyczne placki. To doskonała okazja, aby spędzić czas w miłej atmosferze, zdobyć nowe umiejętności kulinarne i zasmakować w prawdziwej włoskiej kuchni. Nie czekaj, dołącz do nas i zostań mistrzem pizzy!

Fine Wine i Fine Spot Gdańsk zapraszają na podróż kulinarną do krainy prawdziwej włoskiej pizzy! Nasze warsztaty to okazja, by nauczyć się tworzenia pizzy neapolitańskiej od doświadczonego i nagradzanego pizzaiolo- Przemysława Szkudlarka, w domowych warunkach. Przemek to nie byle kto - zajął drugie miejsce na olimpiadzie z pizzy neapolitańskiej we Włoszech - możesz więc spodziewać się profesjonalnego i ciekawego podejścia do tematu. To nie wszystko! Podczas wygniatania i wypiekania czekać będzie na Ciebie degustacja doskonale dobranych włoskich win, aby uczynić to spotkanie jeszcze bardziej wyjątkowym.  

Czego możesz spodziewać się podczas warsztatów? 
--> poznasz sekrety wyrobu autentycznego ciasta na neapolitańską pizzę i nauczycie się wyrabiać je samemu  
--> zaobserwujesz mistrza włoskich placków w akcji i dowiesz się co nieco o historii pizzy neapolitańskiej
--> nauczysz się wypiekać autentyczną pizzę neapolitańską tworząc swoje kompozycje smakowe i dowiesz się jak to zrobić w domowych warunkach 
--> najesz się klasykami włoskiej pizzy neapolitańskiej wykonanymi przez autentycznego pizzaiolo
--> skosztujesz pysznego włoskiego frizzante i czerwieni z winnicy Borga
Planowany czas warsztatów to 3h

Nie przegap tej okazji! Zapisz się na nasze warsztaty kulinarne z degustacją wina i stań się własnym pizzaiolo!  Smacznego i Salute!  
 
Kilka słów o prowadzącym

Przemysław Szkudlarek
 dołączył do Accademii Pizzaioli Polska jako instruktor Pizzaiolo, łącząc swoją pasję do pizzy z nauką i pracą w restauracji. Jako główny pizzaiolo w Publiczna Pizza Napoletana & Natural Wine w Gdańsku, dba o jakość składników, nietypowe połączenia smakowe oraz realizację założeń zero waste. Jego przygoda z pizzą zaczęła się przed studiami podczas pracy sezonowej nad morzem. Pandemia zmotywowała go do rozwijania się zawodowo w tej dziedzinie. 

W 2022 roku zdobył drugie miejsce na Olimpiadzie AVPN w kategorii per gourmet, a w 2023 roku tytuł Pizzaiolo Verace. Przeszedł szkolenie Corso Base w Accademii Pizzaioli i teraz uczy sztuki wypieku pizzy Napoletana Contemporanea. Organizuje wypieki pizzy dla dzieci z hospicjum, domu dziecka oraz seniorów z domu opieki, dzieląc się swoją pasją. Dąży do doskonałości w każdym aspekcie sztuki kulinarnej pizzy.