Serdecznie zapraszamy na warsztaty kulinarne Pizza E Vino.
Fine Wine i Fine Spot zapraszają na podróż kulinarną do krainy prawdziwej włoskiej pizzy! Nasze warsztaty to okazja, by nauczyć się tworzenia pizzy neapolitańskiej od doświadczonego i nagradzanego pizzaiolo- Przemysława Szkudlarka, w domowych warunkach. Przemek to nie byle kto - zajął drugie miejsce na olimpiadzie z pizzy neapolitańskiej we Włoszech - możemy więc spodziewać się profesjonalnego i ciekawego podejścia do tematu. To nie wszystko! Podczas wygniatania i wypiekania czekać będzie na nas degustacja doskonale dobranych włoskich win, aby uczynić to spotkanie jeszcze bardziej wyjątkowym.
Czego możecie spodziewać się podczas warsztatów? --> poznacie sekrety wyrobu autentycznego ciasta na neapolitańską pizzę i nauczycie się wyrabiać je samemu
--> zaobserwujecie mistrza włoskich placków w akcji i dowiecie się co nieco o historii pizzy neapolitańskiej
--> nauczycie się wypiekać autentyczną pizzę neapolitańską tworząc swoje kompozycje smakowe i dowiecie się jak to zrobić w domowych warunkach
--> najecie się klasykami włoskiej pizzy neapolitańskiej wykonanymi przez autentycznego pizzaiolo
--> spróbujecie czterech włoskich win, które specjalnie zostaną dobrane pod wypieki Przemka
--> nauczycie się jak dobierać wina pod konkretne kompozycje pizz
Planowany czas warsztatów to 3h
Nie przegap tej okazji! Zapisz się na nasze warsztaty kulinarne z degustacją wina i stań się własnym pizzaiolo!
Smacznego i Salute!
Bilety są do nabycia w salonie Fine Wine lub drogą telefoniczną +48 882 848 325
Cena przedsprzedażowa: 250 zł za osobę
Cena po 15 listopada: 300 zł za osobę