Pianka z herbaty, bulgoczący koktajl, żelowy makaron i ciekły azot na ferie zimowe 2025 szykujemy dla Was efektowne spotkanie z kuchnią molekularną! Ten rodzaj przygotowywania potraw jest niezwykłym połączeniem kulinariów oraz nauki, a to oznacza, że podczas warsztatów będziemy wpływać na wszystkie Wasze zmysły nie tylko na smak! Eksperymentujcie razem z nami ruszamy już 18 stycznia!Warsztaty dla rodzin z dziećmi powyżej 6 lat będą odbywać się o 11:00, 13:00 i 15:00 przez całe ogólnopolskie ferie zimowe najpierw w wekeendy, a od 15 lutego do 2 marca codziennie. Zapraszamy na rodzinne, molekularne eksperymentowanie!
w naszym kulinarno-chemicznych laboratorium m.in.
- przyrządzicie
szpinakowe ravioli z alginianu sodu
- sprawdzicie, jak tworzy się
herbacianą piankę przy użyciu lecytyny sojowej
- przygotujecie bulgoczący
koktajl z suchym lodem- sporządzicie
własne lody dzięki ciekłemu azotowi
wiek 6+
termin 18-19.01, 25-26.01, 08-09.02 i 15.02-02.03.2025 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00
czas trwania ok. 60 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE
______________________
Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu Interaktywna wystawa FOOD 2030.