stat
Pianka z herbaty, bulgoczący koktajl, żelowy makaron i ciekły azot na ferie zimowe 2025 szykujemy dla Was efektowne spotkanie z kuchnią molekularną! Ten rodzaj przygotowywania potraw jest niezwykłym połączeniem kulinariów oraz nauki, a to oznacza, że podczas warsztatów będziemy wpływać na wszystkie Wasze zmysły nie tylko na smak! Eksperymentujcie razem z nami ruszamy już 18 stycznia!

Warsztaty dla rodzin z dziećmi powyżej 6 lat będą odbywać się o 11:00, 13:00 i 15:00 przez całe ogólnopolskie ferie zimowe najpierw w wekeendy, a od 15 lutego do 2 marca codziennie. Zapraszamy na rodzinne, molekularne eksperymentowanie!

w naszym kulinarno-chemicznych laboratorium m.in.
- przyrządzicie szpinakowe ravioli z alginianu sodu
- sprawdzicie, jak tworzy się herbacianą piankę przy użyciu lecytyny sojowej
- przygotujecie bulgoczący koktajl z suchym lodem
- sporządzicie własne lody dzięki ciekłemu azotowi

wiek 6+
termin 18-19.01, 25-26.01, 08-09.02 i 15.02-02.03.2025 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00
czas trwania ok. 60 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE

______________________
Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu Interaktywna wystawa FOOD 2030.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    20 zł
  • Bilet ulgowy
    20 zł
35 zł - wstęp na warsztaty i wystawy CNE

bilety dostępne są również w sprzedaży stacjonarnej, w kasach Centrum Nauki Experyment
sty 19

niedziela, g. 9:00

bilety 350 zł

18 stycznia - 2 marca 2025, g. 10:00

Gdynia,
bilety 20 zł
ulgowy 20 zł