"Ponieważ zupa wstępem jest do każdego obiadu, i służy poniekąd na przysposobienie żołądka do przyjęcia innych pokarmów, powinna być starannie i zdrowo przyrządzona, a tak zastosowana do mających po niej nastąpić potraw, aby zaostrzyła apetyt i pomagała w trawieniu" tak pisze Kucharka Litewska z 1913 roku.
To jest warsztat gotowania prostych codziennych zup - dodatkowo przepisy są rozpisane według zasad 5 Przemian. Receptury na zupy są oparte na sezonowych produktach, tak by jak najlepiej służyły naszemu zdrowiu w zimowym czasie. Wspólne gotowanie jest poprzedzone merytorycznym wstępem do Teorii 5 Przemian, który przedstawimy w prosty i obrazowy sposób posiłkując się tabelami i diagramami. Ten warsztat to również sztuka gotowania bez kostki rosołowej i ziarenek smaku, ale za to z całym bogactwem ziół i naturalnych przypraw.
W menu warsztatów między innymi:
- 3 zimowe zupy
Skrypt: zawiera diagram gotowania zup według 5 Przemian, podstawy Teorii 5 Przemian, zestaw przepisów na 7 zimowych zup (na każdy dzień tygodnia), opis 30 ziół i przypraw kuchennych, które świetnie zastępują dodatki typu Wegeta.
INFORMACJE DODATKOWE:
NA WSZYSTKICH WARSZTATACH KORZYSTAMY Z PRODUKTÓW NATURALNYCH, EKOLOGICZNYCH, SEZONOWYCH I REGIONALNYCH !
Dla kogo warsztaty:
WSKAZÓWKI TEORETYCZNE SĄ DO ZASTOSOWANIA NIEMALŻE W KAŻDEJ Z DIET (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA !!!
Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany terminu lub miejsca warsztatów.
Koszt warsztatów:
*Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić.
Wszystkie warsztaty odbywają się w szkole jogi Kamili Świąder - Joga-Trójmiasto
Adres: ul. Do Studzienki 51, Gdańsk /Wrzeszcz
Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, mmeller@tlen.pl,
www.facebook.com/marchewkowarewolucja
www.marchewka-rewolucja.pl
fot. https://www.facebook.com/anna.maria.biniecka