Warsztaty kulinarne - jak gotować smacznie, zdrowo i dietetycznie.
Chcesz gotować zdrowo i dietetycznie i jednocześnie zadziwiać bliskich i przyjaciół wykwintnym smakiem swoich potraw? Zapraszamy na Warsztaty Zdrowego Gotowania, na których połączymy fachową wiedzę dietetyczną z ogromnym doświadczeniem mistrza kulinarnego pięciogwiazdkowej restauracji. Dietetyczna kuchnia wcale nie musi być nudna i pozbawiona smaku. Wręcz przeciwnie możesz gotować lekkie i odżywcze posiłki zadziwiając wszystkich niespotykanym smakiem i aromatem.
Tematem przewodnim pierwszej edycji:
"Ryba - odświętne danie, na co dzień".
Ryba to jeden z najlepszych wyborów żyweniowcyh, jaki możesz dokonać w swoim jadłospisie. Jest zarówno zdrowa jak i bardzo dietetyczna. Jednak mimo wszystko zbyt często przegrywa z nieśmiertelnym schabowym. Szkoda, bo odpowiednio przygotowana dostarczy niezapomnianych przeżyć smakowych i porcję niezbędnych wartości odżywczych.
Zapraszamy na nasze pierwsze warsztaty kulinarne, na których:+ Poznasz dwa bardzo ciekawe dania rybne, które idealnie pasują na uroczystą kolację, ale również na szybki obiad w tygodniu. Ich przygotowanie zajmie Ci znacznie mniej czasu niż przygotowanie tradycyjnego obiadu.
+ Dowiesz się, w jaki sposób przygotować rybę tak, aby zachowała swój bogaty wachlarz smaków i aromatów... niedostępny w inny sposób.
+ Raz na zawsze zapomnisz o niezdrowym i męczącym smażeniu, po którym nieprzyjemny zapach na długo zostaje w mieszkaniu.
+ Nauczysz się "gotować" bez ognia i ciepła - sztuczka, która zadziwi znajomych i Twój zmysł smaku.
Na koniec podczas kolacji samodzielnie ocenisz walory smakowe proponowanych dań.
Warsztaty odbędą się w Restauracji Autorskiej "Pasjami..." hotelu Rezydent w Sopocie w piątek 28 maja o godzinie 18.
Przywitamy Cię kieliszkiem wykwintnego wina, po czym Szef Kuchni Restauracji Autorskiej "Pasjami...", Mistrz Kulinarny Jacek Fedde zademonstruje i nauczy Cię jak przyrządzić:
Cevieche z łososia
doskonała przystawka, lub mała wieczorna przekąskaoraz danie główne:
Dorsz gotowany w niskiej temperaturze
w wywarze warzywnym, serwowany z blanszowanymi warzywamiSzef Kuchni krok po kroku pokaże jak przygotować dania, ujawniając swoje kulinarne sztuczki. Nawet, jeśli nigdy nie czułeś się dobrze kuchni po tym wieczorze staniesz się ekspertem w kwestii ryb.
Dodatkowo Specjalista ds. dietetyki Dominika Stefankiewicz okrasi całość porcją rzetelnej wiedzy, z której dowiesz się:
+ jakie ryby wybierać
+ na co zwracać uwagę przy kupowaniu i przechowywaniu
+ jakie sposoby przygotowania są zalecane, a jakie zabójcze dla Twojego organizmu.
+ jak wkomponować ryby w zdrowy jadłospis tak aby sprzyjały odchudzaniu.
Po warsztatach i kolacji na podany adres email otrzymasz szczegółowe materiały, dzięki którym z łatwością całą wiedzę wprowadzisz w swoje życie.
Koszt udziału w imprezie to 180 zł od osoby. W tej kwocie otrzymasz cały zakres świadczeń:
+ lampka wina na powitanie
+ udział w szkoleniu prowadzonym przez specjalistę dietetyki Dominikę Stefankiewicz
+ udział w warsztatach Szefa Kuchni Jacka Fedde
+ wykwintna kolacja, na którą złoża się dania prezentowane na warsztatach
+ komplet materiałów edukacyjnych przesłanych droga mailową.
Uwaga: ze względu na komfort uczestników ilość miejsc ograniczona jest do 15.
Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zagwarantuj sobie udział w warsztatach wpłacając teraz zaliczkę 50 zł poprzez płatności internetowe:
Rezerwuję miejsce i wpłacam zaliczkę 50 złPozostała część zapłacisz na miejscu.
informacje i zgłoszenia: info@zdrowewyszczuplanie.pl
oraz w Hotelu Rezydent: restauracja@hotelrezydent.com.pl;
tel.: 58 55 55 904
Jeśli przyprowadzisz druga osobę dostaniesz 80 zł zniżki!Sopot 28 maja 2010, godz. 18.00
Restauracja Autorska "Pasjami.." w Hotelu Rezydent, Plac Konstytucji 3 Maja 3 (obok dworca PKP)
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.