stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty edukacyjno-kulinarne "Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii.."

Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, w partnerstwie z Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Karniowicach, zapraszają do udziału w jednodniowych warsztatach edukacyjno-kulinarnych "Efektywne wykorzystanie w lokalnej turystyce i gastronomii potencjału hodowlanego ras rodzimych", realizowane w ramach II etapu operacji pn. "Z rasami rodzimymi szlakiem Wisły od gór do morza".

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
sty 24

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 140 zł
UWAGA! Brak miejsc.

Warsztaty skierowane są do mieszkańców województw: Małopolska, Śląskie. Pozytywna energia, Podkarpackie, swietokrzyskie.pro , Lubelskie , Mazowieckie , kujawsko-pomorskie oraz Pomorskie.

Do udziału w wydarzeniu zapraszamy rolników, przedsiębiorców przedstawicielki/le kół gospodyń wiejskich, gastronomi, stowarzyszeń, jednostek samorządowych oraz nauki.
Program warsztatu:
9.30 - 10.00 serwis kawowy

10.00-10.30 - I część pokazu kulinarnego , prezentacja surowca
10.30- 12.30 -wykłady prowadzone przez dwóch ekspertów merytorycznych - prezentacja ras rodzimych

12.30 - 13.30 - przerwa obiadowa

13.30- 14.30 - wykład - ekspert merytoryczny - przedstawienie zalet krótkiego łańcucha dostaw: hodowca-gastronom-konsument w oparciu o lokalny potencjał surowcowy ras rodzimych. Uwzględnienie lokalnej tradycji kulinarnej jako aspektu spójnego z przedmiotem warsztatów, jakim są rasy rodzime.

14.30 - 16.00 - część praktyczna - II cz.pokazu kulinarnego oraz degustacja dań przygotowanych dla uczestników warsztatu podczas pokazu kulinarnego

Informacja o biletach

W celu zgłoszenia się na warsztaty prosimy o kontakt w godzinach od 8:00 do 14:00:
-Paweł Radomski, 666 081 341
pawel.radomski@iz.edu.pl
-Piotr Moskała, 666 081 118
piotr.moskala@iz.edu.pl

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń!