Czy kiedykolwiek myślałeś, że Twoje umiejętności kulinarne ograniczają się jedynie do zagotowania wody na herbatę? Jeśli tak, mamy dla Ciebie wyjątkową propozycję! Podczas kursu uwierzysz w swoje umiejętności kulinarne i nauczysz się gotować bez przepisów, tak aby gotowanie było czystą przyjemnością.
Kurs składa się z trzech intensywnych spotkań, podczas których uczestnicy będą mieli okazję zgłębić tajniki kulinariów zarówno w teorii, jak i praktyce. Każde spotkanie to połączenie wiedzy teoretycznej z praktycznymi ćwiczeniami.
Jakie umiejętności zdobędziesz? (oprócz satysfakcji, że przetrwałeś)techniki krojenia (będziesz jak rasowy szef kuchni)
> sprawnie używanie noża ,czyli całe palce i różne techniki krojenia
> podpowiedzi kulinarne jak wykorzystać produkty i nie marnować pozostałości
> triki dotyczące obierania warzyw i owoców
ujarzmienie ognia (zostaniesz mistrzem patelni)
> prawidłowe temperatury i czas przygotowywania potraw
> przygotowanie soczystych kąsków, z mięsa i ryb
> warzywa w wersji al dente
triki kulinarne (zabłyśniesz w towarzystwie wiedzą kulinarną)
> przechowywanie produktów i zasady łączenia smaków
>uzyskanie pysznych potraw z wykorzystaniem przypraw i ziół z całego świata
> selektywny dobór produktów podczas zakupów
Następna edycja kursu planowana jest na koniec maja.