stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne (Azjatyckie zupy)

W ostatnich latach świat pokochał zupy azjatyckie. Serwowane w dużych misach, pełnych makaronu ryżowego lub jajecznego, aromatycznych wywarów, doskonałych świeżych dodatków i przypraw, tworzą danie idealne. Na warsztatach pokażemy jak przygotować  kilka rodzajów zup azjatyckich, to czym się różnią, co nadaje im tyle aromatu, co w nich nas rozgrzewa. Nauczycie się tu jak przyrządzać najlepsze zupy i ciekawe dodatki.

maj 5-6

niedziela - poniedziałek, g. 14:00 - 17:00

Kadyny,
Przygotujemy
Chabushi (zupa z płatków bonito z miso i zieloną herbatą)
Odiyal Kool (pikantna zupa z owocami morza, owocem chlebowca i tamaryndowcem)
Canh ca chua (kwaśno-słodka zupa rybna z ananasem, pomidorami i kiełkami soi)
Kari Laksa Udang (aromatyczna zupa z pastą curry, krewetkami i makaronem)
Kuaytiaw Pet (aromatyczna zupa z pieczoną kaczką i makaronem)