stat
PATRONAT

Ptysie, Paris-Brest czy Saint-Honoré - dzięki warsztatom z Krzysztofem Ilnickim ciasto parzone nie będzie miało przed Tobą już żadnych tajemnic. Zapraszamy na warsztaty 10 listopada do Studia Wszystkiego Słodkiego w Gdańsku!

mar 20-22

piątek - niedziela, g. 19:00

bilety 1499 zł
Dlaczego warto wziąć udział w warsztatach?
- Poznasz sprawdzone przepisy na parzone ciasto
- Przygotujesz pyszne, klasyczne kremy cukiernicze
- Nauczysz się jak przygotować ciastka takie jak: ptyś, Paris-Brest czy Saint-Honoré

Harmonogram zajęć:
- Przygotowanie ciasta kruchego i parzonego, wypiekanie
- Przygotowanie kremu chantilly
- Przygotowanie kremu mousseline i dyplomat
- Przygotowanie Paris Brest, ptysiów i Saint-Honoré

Warsztat poprowadzi:
Krzysztof Ilnicki - absolwent wydziału gastronomicznego Thames Valley University w Londynie, współwłaściciel gdańskiej cukierni Umam, juror Bake Off - Ale Ciacho oraz prowadzący programu Słodka Afera. Niekwestionowany Mistrz Cukiernictwa.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.