Dziczyzna to bardzo smaczne i wyjątkowe mięso. To mięso jest charakterystyczne dla naszej rodzimej kuchni. Odkryjecie tajniki obróbki, marynowania i przyrządzania wykwintnych dań z dziczyzny. To doskonała okazja, by poznać tradycyjne i nowoczesne techniki kulinarne oraz nauczyć się, jak wydobyć pełnię smaku z dzikiego mięsa. To będzie niezapomniana przygoda kulinarna z doskonałymi smakami.
Prowadzenie: Adam Woźniak
czas trwania 4 h
Przygotujemygrillowane suvlaki z dzika ze śliwkami gotowanymi w winie , tzatzykami i pitą
pici ragout z królika
zupa chrzanowa z ozorkiem z dzika
golonka z dzika duszona ala bourguignon z chrzanowym puree i sosem borowikowym
tatar z jelenia z majonezem z czosnku niedźwiedziego i piklowaną cebulą
paj z gołębia z boczniakami królewskimi, truflami i wędzonym boczkiem
cannelloni z sarny z jarmużem sosem parmezanowym i piklowanymi shimeji
-na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.