stat
Impreza już się odbyła
Wydarzenie aktualne
Warsztaty Malowanie Miniatur

Dzikie rośliny jadalne to dawno zapomniane składniki, które towarzyszyły naszym babkom i pradziadom na codzień. Warsztaty dzikiej kuchni to sztuka korzystania z darów, jakimi obdarowuje nas natura. To ciekawa przygoda oraz sposób na włączenie nowych smaków do codziennej diety.

gru 6

sobota, g. 17:00 - 19:00

bilety 99 zł
mar 13-15

piątek - niedziela, g. 12:00

Pomlewo,
bilety 1699 zł
Jesień to ostatni moment, by skorzystać z obfitych, dzikich plonów. Podczas warsztatów będziecie mieć okazję poznać smak i aromat składników pochodzących z łąk i lasów. Kasia opowie o ich niezwykłych właściwościach dla zdrowia i urody i podpowie w jaki sposób zachować ich moc na dłużej.

Przygotujemy:

  • nalewka na sezonowych owocach i ziołach

  • fermentowany, ostry sos jarzębinowy

  • chrupiące krakersy z zestawem sezonowych past i kiszonych dodatków

  • zupę krem z korzeni dzikiego pasternaku oraz jabłek z musem chrzanowym

  • sałatkę z pieczonymi burakami, sosem jeżynowym i serem kozim podaną na ciemnozielonych liściach

  • aromatyczną pieczeń roślinną podawana z ziemniakami hasselback z dzikim masłem

  • delikatny mus czekoladowy z konfiturą z czarnego bzu oraz świeżymi jagodami jałowca


Podczas spotkania spróbujecie fermentowanych napojów alkoholowych na bazie dzikiej róży oraz dzikiego bzu a także nalewek na rozmaitych dzikich roślinach.

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.