Gyoza, to nazwa pierogów uznawanych przez smakoszy na najlepsze na świecie. Klasyczne danie japońskie pierogi, zupełnie inne niż nasze polskie, a wywodzą się z tradycyjnej kuchni chińskiej. Na nazwie ich podobieństwo do naszych pierogów się kończy.
Gyoza to przede wszystkim bardzo cienkie ciasto i mnogość farszy które są w środku, jak również różne sposoby obróbki termicznej. Poznacie tajniki przygotowywania, które pozwolą Wam na przygotowywanie tych wybitnych pierogów.
Przygotujemy:
- Gyoza z tłustą wieprzowiną po seczuańsku serwowana w bulionie kolendrowym (gotowana na parze)
- Gyoza z łososiem MOWI i yuzu, serwowana na szpinaku (smażona)
- Gyoza z polikiem wołowym, aromatyzowana truflami i sosem cytrusowym ponzu (smażona)
- Gyoza z batatem, dynią, dymką, serwowana z consome grzybowym (gotowana na parze)
- Gyoza z krewetkami, pieczoną papryką, serwowane z salsą mango i ananasa (smażona)
- Gyoza z kurczaka, pak choy, serwowane na oleju chilli z czosnkiem (gotowana)
- Gyoza z jabłkiem, wiśnią, rodzynkami, serwowane z karmelem miso (smażona)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).