stat

Hashi Sushi Sopot zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 sierpnia.

gru 20

sobota, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 89 zł
sty 17

sobota, g. 18:30

Gdańska,
bilety 120 zł
Poznaj przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki mistrzów kuchni japońskiej! Naucz się celebrować kulinarne rytuały Kraju Kwitnącej Wiśni. Dajemy gwarancję nie tylko na profesjonalne szkolenie, ale także na świetną zabawę. Nikt tu nie uważa, że pożyteczne nie może być przyjemne.

Etap I
Historia sushi
Przygotowanie stanowiska pracy - mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
Przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (ciecie Hira Giri)
Przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
Przygotowanie californii/uramaków z paluszkiem krabowym
Omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi


Termin warsztatów:
09.08 (niedziela) godz. 11:00 - 14:00

Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    229 zł
Cena za osobę: 229zł (płatne w dniu szkolenia)