stat
Impreza już się odbyła

Hashi Sushi Sopot zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne! Poznaj przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki mistrzów kuchni japońskiej! Naucz się celebrować kulinarne rytuały Kraju Kwitnącej Wiśni! Dajemy gwarancję nie tylko na profesjonalne szkolenie, ale także na świetną zabawę! Nikt tu nie uważa, że pożyteczne nie może być przyjemne.

lis 14-16

czwartek - sobota, g. 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
gru 21

sobota, g. 12:00 - 14:00

Gdańsk, ul. Batorego 18
bilety 40 zł
ulgowy 30 zł
przedsprzedaż 40 zł
Kup bilet
Etap I - Historia sushi
Przygotowanie stanowiska pracy - mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
Przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (ciecie Hira Giri)
Przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
Przygotowanie californii/uramaków z paluszkiem krabowym
Omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi


Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl. Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)

 

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    229 zł
  • Kontakt
    58 340-37-37
Płatne w dniu szkolenia.