stat

Chcesz przeżyć niesamowitą przygodę kulinarną, nauczyć się gotować a przy okazji spędzić miło czas w małym, kameralnym gronie i napić się wina...?
To serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne

Tym razem zabiorę Was w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii na tapas i paellę w rytmie flamenco i przy dźwiękach gitary. Wybierzecie się ze mną...?

Tapas, to nie tylko małe danka... to także styl hiszpańskiego życia... Oni żyją tapas, oni spotykają się w stylu tapas (są specjalne bary tapas), oni zamawiają 2-3 tapas w jednym barze plus oczywiście wino lub drink i idą dalej do innego baru i tak potrafią do późna a potem... jest oczywiście regularna kolacja, która trwa do późna... Może właśnie dlatego Południowcy nie jedzą śniadań...?
Pinchos, to też małe danka tyle, że "przekłute" wykałaczką (najczęściej są to małe kanapeczki ale nie tylko). Podawane na północy Hiszpanii (w Kraju Basków).

W programie:
- paella mixta (z owocami morza i chorizo)
- tortilla de patatas
- ajoblanco
- pinchos - kromki bagietki z:
  anchois, oliwkami i papryką;
  papryczkami padron i chorizo;
  serem manchego, karmelizowaną cebulą i i pieczoną papryką;
  serem camembert i karmelizowaną cebulą;
  szynką serrano, papryką i oliwkami;
  anchois, oliwkami i chili - słynne pinchos Gilda
- chorizo z redukowanym sosem z octu balsamicznego i miodu
- deska serów, wędlin i oliwek
- wino

Można kupić bilet dla kogoś na prezent
zniżki dla par
https://app.evenea.pl/event/838099-133/

Warto poprosić kogoś o podwiezienie, bo szykuje się niezła fiesta

Mała, kameralna grupa do 5-6 osób.
Termin: sobota 08.03.2025 w godzinach 15-18
Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz
tel. 608 250 922

Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby)
sty 18

sobota, g. 19:00

bilety 129 zł
sty 24

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 140 zł
wyprzedane