Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.
Przygotujemy Misoshiru (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )
Yakitori (szaszłyki z kurczakiem i porem)
Oyako Donburi (kurczak z jajkiem i ryżem)
Tempura (smażone owoce morza i warzywa z delikatnym sosem)
Kyuri To Wakame No Sunomono (sałatka z ogórka i glonów wakame)
Goma-ae (sałatka ze szpinaku z sezamem)
Renkon no Sunomono (sałatka z korzenia lotosu z dressingiem)
Sukiyaki (potrawa z cienko pokrojonej wołowiny, tofu, makaronu shirataki, grzybów shitake z słodkim sosem i świeżym jajkiem)
Nasu No Dengaku (bakłażan w słodkim sosie z pastą miso i sezamem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).