stat
Impreza już się odbyła

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

mar 22

sobota, g. 16:00 - 19:00

Gdańsk,
bilety 219 zł
przedsprzedaż 199 zł
mar 22-23

sobota - niedziela, g. 11:00, 13:00, 15:00

Gdynia,
bilety 20 zł
Przygotujemy
Misoshiru  (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )
Yakitori (szaszłyki z kurczakiem i porem)
Oyako Donburi (kurczak z jajkiem i ryżem)
Tempura (smażone owoce morza i warzywa z delikatnym sosem)
Kyuri To Wakame No Sunomono (sałatka z ogórka i glonów wakame)
Goma-ae (sałatka ze szpinaku z sezamem)
Renkon no Sunomono (sałatka z korzenia lotosu z dressingiem)
Sukiyaki (potrawa z cienko pokrojonej wołowiny, tofu, makaronu shirataki, grzybów shitake z słodkim sosem i świeżym jajkiem)
Nasu No Dengaku (bakłażan w słodkim sosie z  pastą miso i sezamem)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).