stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kuchni afrykańskiej pozwalają na eksperymentowanie z nowymi smakami, połączeniami składników i technikami przyrządzania potraw, które otwierają drzwi do fascynującego świata smaków afrykańskich. Kuchnia tego kontynentu to wyjątkowe smaki na zasadzie kontrastów.  Poznacie różne style gotowania, zioła i składniki takie jak kuskus, maniok czy rośliny okopowe, które są charakterystyczne dla afrykańskiej kuchni.

gru 20

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 270 zł
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy:
> Fufu (kluska z pochrzynu z gulaszem)
> Piri Piri Shrimps (grillowane krewetki z sosem Piri-Piri)
> Mtuzi Wa Samaki (curry z rybą i mlekiem kokosowym)
> Tatale (placki z plantanów z ostro-kwaśną salsą)
> Doro Wot (gulasz z kurczakiem)
> Tagine & Khobz  (kurczak z kiszonymi cytrynami, oliwkami i domowym chlebem)
> Suya (pikantne grillowana polędwica wołowa z sałatką)
> Dovi (wegetariański gulasz z orzechami)

-> podczas warsztatów  pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.