stat
Impreza już się odbyła

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni.

maj 29

czwartek, g. 17:00

Gdynia,
bilety 150 zł
ulgowy 150 zł
przedsprzedaż 150 zł

w każdą sobotę (do 26.10)

Wstęp wolny
Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Przygotujemy:
Tacos pszenne z różnymi dodatkami:


  • a. ragout krewetkowe, salsa crema, awokado

  • b porko carne birria style, ser fresca, cebula czerwona

  • c. chilli sin carne, pico di gallo

  • d. queso salsa, mielona wołowina z rodzynkami i granatem



  • Chicken Asado salad  (sałatka z pieczonego kurczaka z chrupiącymi warzywami i kolendrą)

  • Buffalo crispy wings z salsą hebanero & ananas (skrzydełka z kurczaka z salsą słodko-ostrą)

  • Kalafior grillowany podawany z kremowym sosem jalapeno, pestkami słonecznika i granatem

  • Ranchero Huevas  (jajka w koszulkach w salsie ranchero z serem cheddar i guacamole)

  • Sardinas pan de molde  (smażone sardynki z salsą z palonego chleba)

  • Arosa de Mexico  (ryż meksykański z sofrito i chorizo)


Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.