stat
Impreza już się odbyła

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni.

w każdy wtorek (do 30.12), g. 17:00

bilety 30 zł
lis 30

niedziela, g. 10:00 - 15:00

bilety 200 zł
Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Przygotujemy:
Tacos pszenne z różnymi dodatkami:


  • a. ragout krewetkowe, salsa crema, awokado

  • b porko carne birria style, ser fresca, cebula czerwona

  • c. chilli sin carne, pico di gallo

  • d. queso salsa, mielona wołowina z rodzynkami i granatem



  • Chicken Asado salad  (sałatka z pieczonego kurczaka z chrupiącymi warzywami i kolendrą)

  • Buffalo crispy wings z salsą hebanero & ananas (skrzydełka z kurczaka z salsą słodko-ostrą)

  • Kalafior grillowany podawany z kremowym sosem jalapeno, pestkami słonecznika i granatem

  • Ranchero Huevas  (jajka w koszulkach w salsie ranchero z serem cheddar i guacamole)

  • Sardinas pan de molde  (smażone sardynki z salsą z palonego chleba)

  • Arosa de Mexico  (ryż meksykański z sofrito i chorizo)


Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.