stat
Impreza już się odbyła

Wołowina jest ostatnio rzadziej spotykana na stołach Polaków, nie jest wcale mięsem gorszym, a wręcz przeciwnie charakteryzuje się wartościami odżywczymi i wspaniałym smakiem. Często wybierana za zawartość żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne dla człowieka niż niehemowe. Daje nam wiele możliwości przyrządzenia, co udowodnimy na warsztatach.

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
lut 25

wtorek, g. 18:00

bilety 470 zł
Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy:
> malezyjski rendang z polików wołowych
> indyjska marynowana wołowina z różową cebulą
> duszone żeberka wołowe w piwie z czarna fasola i sosem z chipotle
> chilli con carne z mostka wołowego z mareynowana cebula w piwie
> takos z duszonym ogonem wołowym z ras el hanoaut i sosem z suszonych pomidorów
> jezyk wołowy z wędzonym szpikiem i emulsja z dzikiego czosnku

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.