stat
Impreza już się odbyła

Wołowina jest ostatnio rzadziej spotykana na stołach Polaków, nie jest wcale mięsem gorszym, a wręcz przeciwnie charakteryzuje się wartościami odżywczymi i wspaniałym smakiem. Często wybierana za zawartość żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne dla człowieka niż niehemowe. Daje nam wiele możliwości przyrządzenia, co udowodnimy na warsztatach.

sie 24

niedziela, g. 16.00

Gdynia,
bilety 270 zł
paź 23

czwartek, g. 18:00

bilety 470 zł
Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy:
> malezyjski rendang z polików wołowych
> indyjska marynowana wołowina z różową cebulą
> duszone żeberka wołowe w piwie z czarna fasola i sosem z chipotle
> chilli con carne z mostka wołowego z mareynowana cebula w piwie
> takos z duszonym ogonem wołowym z ras el hanoaut i sosem z suszonych pomidorów
> jezyk wołowy z wędzonym szpikiem i emulsja z dzikiego czosnku

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.


 

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.