Podczas tych warsztatów przygotujecie pełnowartościowe dania, które zachwycą wasze zmysły i dostarczą wszystkich niezbędnych mikro i makroelementów. Różnorodność produktów wykorzystanych do ich przygotowania jest nieograniczona. Miski zawierają wszystko co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z miski można jeść ręką, widelcem czy łyżką. Jednocześnie naukowcy okryli, że jedzenie z miski którą łatwo podnieść i przybliżyć do twarzy, jest odbierane jako bardziej aromatyczne i smaczniejsze.
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 3-4 h
Przygotujemy:> pudding z chia z mango i truskawkami
> sałatka ziemniaczana z sercami karczochów i z pesto z kolendry
> fasolka szparagowa z awokado i komosą ryżową z dressingiem cytrynowo miodowym
> sałatka z bobu z wędzonym pstrągiem, kozim serem i truskawkami
> kurczak kara-age z duszonymi warzywami sezonowymi i ryżem
> sałatka z kalarepy i pomarańczy z sosem mandarynkowo miodowym
> makaron z tempeh stir fry, zielonymi warzywami i wstążkami z jajek
> łosoś MOWI w panierce sezamowej z ryżem i sałatką z glonów wakame i ogórka
> słoneczna shakshuka (papryka żółta, jajka, dressing z kurkumy)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.