Podczas tych warsztatów przygotujecie pełnowartościowe dania, które zachwycą wasze zmysły i dostarczą wszystkich niezbędnych mikro i makroelementów. Różnorodność produktów wykorzystanych do ich przygotowania jest nieograniczona. Miski zawierają wszystko co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z miski można jeść ręką, widelcem czy łyżką. Jednocześnie naukowcy okryli, że jedzenie z miski którą łatwo podnieść i przybliżyć do twarzy, jest odbierane jako bardziej aromatyczne i smaczniejsze.
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 3-4 h
Przygotujemy> farro z pieczonym kalafiorem z jajkami poche, cytrynowym tahini z tatarem i crunchem z pistacji i parmezanu
> kluski leniwe z grantem, mango, jogurtem kokosowym i czarnym sezamem
> sałata z morelami, pistacjami z kozim serem z cytrynowym dressingiem tahini
> jęczmień z marynowanym łososiem MOWI, pieczonym burakiem, ogórkiem małosolnym, sosem musztardowo-chrzanowym i koperkiem
> makaron soba z bobem, smażonym halloumi, edamame , jogurtem z miso i kolendrą
> kurczak karaage z makaronem z cukinii, spicy-miso i granatem
> kuskus perłowy z grillowanymi krewetkami, tempeh gochugaru-hiosin, piklowaną cebulą, sosem z jogurtu i mięty
> czekoladowo miętowa matcha smoothie bowl z daktylami, bananami i kremem kokosowym
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.