stat

We Włoszech makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska

Przygotujemy

  • spaghetti a. tonno (spaghetti z tuńczykiem i kaparami)

  • spaghetti con mascarpone e peperoni  (spaghetti z papryką i mascarpone)

  • linguine al pesto  (linguine z bazyliowym pesto)

  • spaghetti alla carbonara  (spaghetti carbonara z guanciale)

  • spaghetti amatericiana  (spaghetti z sosem pomidorowym i pancettą)

  • linguine ai frutti di mare  (linguine z owocami morza)

  • penne mari a monti  (penne z borowikami i krewetkami)

  • penne al salmone e salvia  (penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)


Na warsztatach pracujemy indywidualnie.
-> po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania  serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
maj 7

środa, g. 18:00

bilety 460 zł
maj 10

sobota, g. 15:00

bilety 239 zł