stat
Impreza już się odbyła

We Włoszech makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

lis 22

piątek, g. 18:00

bilety 220 zł
gru 31

wtorek, g. 20:00 - 23:59

Gdańsk,
bilety 599 zł
Prowadzący: Claudia Filippi-Chodorowska
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy
> spaghetti cacio e pepe  (spaghetti z pecorino, parmezanem, masłem i pieprzem)
> linguine al pesto  (linguine z bazyliowym pesto)
> spaghetti alla carbonara  (spaghetti carbonara z guanciale)
> spaghetti amatericiana  (spaghetti z sosem pomidorowym i pancettą)
> linguine ai frutti di mare  (linguine z owocami morza)
> penne mari a monti  (penne z borowikami i krewetkami)
> penne al salmone e salvia  (penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

-> na warsztatach pracujemy indywidualnie. 
->po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania  serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.