stat
Impreza już się odbyła

Nastolatki w kuchni tworzą potrawy, które swoim kunsztem wykonania zaskakują wielu dorosłych. Dla nas kuchnia to międzynarodowy język, który ułatwia obcowanie ze światem.  Podczas warsztatów pozwalamy uwolnić wyobraźnie i zdradzamy nowe sekrety kulinarne. Tematem spotkania będzie kuchnia bliskiego wschodu, gdzie domeną są bardzo oryginalne połączenia smakowe.

lis 29

sobota, g. 13.00

Gdańsk,
bilety 90 zł

w każdy wtorek (do 30.12), g. 17:00

bilety 30 zł
Warsztaty są skierowane dla nastolatków w wieku 12-17 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.

Przygotujemy:

  • Kibbeh Zankaliyeh (wegetariańskie krokiety z bulguru i szpinaku z melasą z granatu) Syria

  • Köfte (kotleciki z jagnięciny i wołowiny) Turcja

  • Hummus (pasta z ciecierzycy) Liban

  • Arnabeet Mekle (pieczony kalafior z tahini) Liban

  • Falafel (smażone kulki z ciecierzycy) Liban

  • Lazzaqyat (naleśniki z pistacjami i sosem) Syria


Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.