stat
Impreza już się odbyła

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to przyprawimy małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done.  Adam pokażę Wam jak wybierać najlepszą wołowinę i jak ją wyśmienicie przygotować.

w każdą niedzielę (do 29.06.2025), g. 13:00

Gdańsk,
bilety 109 zł
Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować  steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak  uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem.
Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

Przygotujemy:

  • Flat iron

  • Bavette

  • T-Bone

  • Rib Eye

  • New York



Ciekawe sosy i dodatki:

  • ziołowa salsa z chrzanem

  • demi z grzybów i szalotki

  • sos pieprzowy

  • sos z czarnej fasoli i sezamu

  • ziemniaki Hasselbank

  • ziemniaki Colcannon

  • ziemniaki Lyonnais

  • puree z pieczonej pietruszki

  • sałatka z pieczonych boczniaków

  • sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki

  • jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych



Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).