stat
Impreza już się odbyła
Wydarzenie aktualne
Warsztaty Malowania Intuicyjnego

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to przyprawimy małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done.  Adam pokażę Wam jak wybierać najlepszą wołowinę i jak ją wyśmienicie przygotować.

sie 12-16

poniedziałek - piątek, g. 10:00

Gdańsk,
bilety 550 zł

w każdą środę (do 21.12), g. 18:00

Gdańsk Osowa,
Wstęp wolny
Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować  steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak  uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem.  Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh)

Przygotujemy
Flat iron
Bavette
T-Bone
Rib Eye
New York
Ciekawe sosy i dodatki
ziołowa salsa z chrzanem
demi z grzybów i szalotki
sos pieprzowy
sos z czarnej fasoli i sezamu
ziemniaki Hasselbank
ziemniaki Colcannon
ziemniaki Lyonnais
puree z pieczonej pietruszki
sałatka z pieczonych boczniaków
jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).