stat
Impreza już się odbyła

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

sie 23

sobota, g. 16.00

Gdynia,
bilety 250 zł
wrz 9

wtorek, g. 18:00

bilety 550 zł
Prowadzenie: Adam Woźniak
Przygotujemy:

  • Shoulder

  • Bavette

  • T-Bone

  • Rib Eye


Ciekawe sosy i dodatki:

  • ziołowa salsa z chrzanem

  • sos pieprzowy

  • gremolata z pieczonych grzybów

  • chutney z jablek i chili

  • orientalne chimichurri

  • pieczone bataty z majonezem cytrusowym

  • ziemniaki Colcannon

  • puree z pieczonej pasternaku z wanilią

  • dynia piżmowa z palonym masłem orzechami pekan

  • smażona sałata rzymska z potatkami, gotowanym jajkiem i winegretem z panchetty

  • sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki

  • pieczone buraki z cytrusami sałata i oliwa chrzanowa

  • sałatka z orkiszu pieczonej marchwi , moreli pistacji i ricotty

Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie. Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.