Street Food to idealne doświadczanie relacji kulturowych. To kuchnia, która w swej prostocie zaskakuje smakami i codziennie przynosi innowacyjne, a zarazem rdzenne potrawy z danego regionu. Nazywany przez wielu nową ikoną kolejnego tysiąclecia. Na przysłowiowej ulicy zawsze poczujecie smak potraw niejednokrotnie lepszych, niż w wielu restauracjach. Zabieramy Was w podróż do doskonałych smaków prosto z ulicy.
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 4 h
Przygotujemy
- Cha Yen (tajska zimna herbata) Tajlandia
- Fried Soft-Shell Crab (krab o miękkiej skorupce z kwaśno-ostrym sosem) Wietnam
- Pulut Panggang (zapiekany ryż z suszonymi krewetkami w liściu bananowca z dressingiem) Malezja
- Po Pia Sot ( świeże spring rolls z sosem chili-limonkowym) Tajlandia
- Bánh Xèo Miền Trung (naleśniki z krewetkami, wieprzowiną, kiełkami i sosem) Wietnam
- Kkanpoong Tofu (pikantne chrupkie tofu) Korea
- Okonomiyaki (placek z warzywami, krewetkami, wieprzowiną i sosem) Japonia
- Sate Ayam (szaszłyki z kurczaka z ostrym orzechowym sosem) Indonezja
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.