stat
Impreza już się odbyła

Surf and Turf - ten styl gotowania funkcjonuje w wielu najlepszych restauracjach na całym świecie i występuje w wielu odmianach. Podczas warsztatów poznacie najciekawsze połączenia smakowe oraz ciekawe techniki kulinarne.

Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy

  • tatar wołowy z marynowaną ośmiornicą diakonem i jogurtem dashi

  • sałatka z kalmarów  krokiety z nduji i crème fresh

  • krewetkowe BLT z dżemem z boczku w bułce ziemniaczanej

  • łosoś MOWI z ragoût z chorizo i białej fasoli

  • langustynki  z kasza jęczmienna i chrupiacą golonką

  • kukurydziany chowder z małżami  św.Jakuba i wędzonym boczkiem

 -> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
 -> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.