Dzieci podczas warsztatów poznają podstawy sztuki kulinarnej i cieszą się doskonałymi smakami. Dla nas kuchnia to międzynarodowy język, który ułatwia obcowanie ze światem. Wspólne przygotowywanie potraw to poszerzanie horyzontów kulinarnych i świetna zabawa.
Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Tym razem zabieramy dzieci do Japonii, razem przygotujemy i skomponujemy sushi maki.
Przygotujemy:Sushi Makiz łososiem świeżym i wędzonym
z tuńczykiem
z ogórkiem i sezamem
z marynowaną tykwą (Kampyo)
z awokado
z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.