Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.
Przygotujemy-Cha Yen (tajska zimna herbata)
-Tom Kha Talay (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)
-Laap Pet Isaam (sałatka z siekanej kaczki)
-Aep Plaa (grillowany łosoś Mowi w liściu bananowca z słodkim sosem z kurkumą)
-Khai Phalo (jajka duszone w karmelu z boczkiem wieprzowym)
- Knom Jeeb Koong (pierożki z krewetkami i mięsem gotowane na parze z dresingiem)
-Tom Kha Kai Klan (duszony kurczak w sosie kokosowym z galangalem)
-Mu Ping (szaszłyki z wieprzowiny z ostrym sosem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).