Serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne dla dorosłych. Tym razem zabiorę Was w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii na tapas w rytmie flamenco. Wybierzecie się ze mną...?
Tapas, to nie tylko małe danka... to także styl hiszpańskiego życia... Oni żyją tapas, oni spotykają się w stylu tapas (są specjalne bary tapas), oni zamawiają 2-3 tapas w jednym barze plus oczywiście wino lub drink i idą dalej do innego baru i tak potrafią do późna a potem... jest oczywiście regularna kolacja, która trwa do późna... Może właśnie dlatego Południowcy nie jedzą śniadań...?
W programie:- smażona szynka serrano zawijana z serkiem
- krewetki z sosem maślano-winnym
- roladki z grillowanej papryki z serkiem i tymiankiem
- koszyczki z szynki serrano ze szpinakiem i pomidorami zapiekane z jajkiem
- chorizo z redukowanym sosem z octu balsamicznego i miodu
- aioli
- pieczarki zapiekane z mozzarellą i tymiankiem
- sery hiszpańskie
- oliwki
- wino
Można kupić bilet dla kogoś na prezent
Warto poprosić kogoś o podwiezienie, bo szykuje się niezła fiesta.
Mała, kameralna grupa do 5-6 osób.
Termin: sobota 30.12.2023 w godzinach 15-18
Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz
tel. 608 250 922
Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby)