Chcesz przeżyć niesamowitą przygodę kulinarną, nauczyć się gotować a przy okazji spędzić miło czas w małym, kameralnym gronie i napić się wina...? To serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne dla dorosłych. Tym razem zabiorę Was w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii na tapas w rytmie flamenco i przy dźwiękach gitary. Wybierzecie się ze mną...?
Tapas, to nie tylko małe danka... to także styl hiszpańskiego życia... Oni żyją tapas, oni spotykają się w stylu tapas (są specjalne bary tapas), oni zamawiają 2-3 tapas w jednym barze plus oczywiście wino lub drink i idą dalej do innego baru i tak potrafią do późna a potem... jest oczywiście regularna kolacja, która trwa do późna... Może właśnie dlatego Południowcy nie jedzą śniadań...?
W programie:
- montaditos, czyli piętrowe miniaturowe kanapeczki
- smażona szynka serrano zawijana z serkiem
- jajka zapiekane ze szpinakiem, pomidorami i/lub chorizo
- patatas bravas
- królik (lub kurczak) w sosie migdałowym
- salmorejo i/lub ajoblanco
- sery hiszpańskie
- oliwki
- wino (wykład o hiszpańskich winach połączony z degustacją)
Można kupić bilet dla kogoś na prezent
cena 229zł od osoby
bilety: https://app.evenea.pl/event/838099-126/
Warto poprosić kogoś o podwiezienie, bo szykuje się niezła fiesta
Mała, kameralna grupa do 5-6 osób.
Termin: niedziela 21.07.2024 w godzinach 15-18
Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz
tel. 608 250 922
Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby)