stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych. Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście. Łącznie w warsztatach uczestniczyło prawie 100 osób.

gru 6

piątek, g. 19:30

bilety 70 zł

8 listopada - 20 grudnia 2024, g. 19:15

bilety 210 zł
Większość oczywiście z Trójmiasta i okolic ale licznie uczestniczyły osoby z Warszawy, Darłówka, Gniezna czy Poznania i Torunia. Rekordzista uczestniczył w aż 6 spotkaniach.

Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood.

Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.

11 lutego 2012 Godzina 16:00 - 19:30 Walentynki, desery i ciasta tworzone z uczuciem. Afrodyzjaki w kuchni.

Deser Yin i Yang, czekolada, awokado oraz werbena... kuszące połączenie trzech afrodyzjaków w jednym deserze
Trufle czekoladowe z chili, imbirem lub whisky
Anyżowy Creme brulee
Delikatny strudel gruszkowy z cynamonem i sosem waniliowym
Świeże figi w czerwonym winie, nadziewane delikatnym kremem waniliowym

Ten warsztat to świetny pomysł na spędzenie miłego popołudnia ze swoją połówką lub też okazja by nauczyć się jak możemy wykorzystywać afrodyzjaki w naszej kuchni. Będziemy przygotowywać deser na bazie awokado i werbeny w towarzystwie czekolady, która nada naszemu deserowi wykwintności.

Nauczymy się jak robić przepyszne trufle czekoladowe, które mogą być wspaniałym prezentem dla najbliższej nam osoby na wyjątkowe okazje lub też gdy tylko chcemy by na czyjejś twarzy zagościł uśmiech.

Poznamy prostotę creme brulee i siłę tkwiącą w tej prostocie, sam deser delikatnie z aromatyzujemy anyżem który również jest afrodyzjakiem. Kolejnym afrodyzjakiem tego wieczoru będzie gruszka z cynamonem, w postaci wyjątkowo aromatycznego strudla. I przekonamy się jakim niesamowitym owocem jest świeża figa.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    300 zł
Dla firm: doliczamy 23%VAT
Promocja dla osoby towarzyszącej: 10% rabatu

Zapisy pod adresem: kulinarne.warsztaty@gmail.com

Uwaga: liczy się kolejność wpłat.
Liczba miejsc ograniczona