Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych. Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście. Łącznie w warsztatach uczestniczyło prawie 100 osób.
Większość oczywiście z Trójmiasta i okolic ale licznie uczestniczyły osoby z Warszawy, Darłówka, Gniezna czy Poznania i Torunia. Rekordzista uczestniczył w aż 6 spotkaniach.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood.
Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.
26 lutego 2012 Godzina 16:00 - 19:30 Tarty na słodko, zapiekane i na zimno, czekoladowe, duże i małe...
Czekoladowa tarta na mące razowej z kasztanami i orzechami pekan
Tarta z zapiekanym kremem cytrynowym
Tarta z wytrawnym musem czekoladowym
Tarta tatin na cieście francuskim z brzoskwiniami i imbirem
Klasyczna tarta tatin z karmelizowanymi jabłkami na cieście kruchym.
Na tych warsztatach nauczysz się jak robić cudownie delikatne ciasto kruche, chrupiące i lekkie ciasto francuskie, dowiesz się kiedy używać maki pszennej a kiedy razowej. Poznasz niezapomnianą kwaskowatość tarty citron oraz dowiesz się dlaczego tarta tatin dla wielu jest jak pragnienie któremu nie sposób się oprzeć. Oczarują cię subtelne aromaty kardamonu w tarcie czekoladowej... dowiesz się jak sprawić by kasztany i orzechy pekan połączyły się wyrafinowanie z cudowną prostotą.