Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych. Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście. Łącznie w warsztatach uczestniczyło prawie 100 osób.
Większość oczywiście z Trójmiasta i okolic ale licznie uczestniczyły osoby z Warszawy, Darłówka, Gniezna czy Poznania i Torunia. Rekordzista uczestniczył w aż 6 spotkaniach.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood.
Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.
3 marca 2012 Godzina 16:00 - 19:30 Tarty i Tarteletki z farszami warzywnymi, z szynką i boczkiem, pinią itp.
Tarteletki z bakłażanem i mozzarellą
Tarteletki z wędzonym łososiem
Orzechowe tarteletki z serem pleśniowym i selerem
Tarteletki z karczochami i boczkiem
Tarteletki ze szpinakiem i fetą
Tarta z cukinią
Tarta z wędzonym dorszem bałtyckim
Tarta z grillowanymi warzywami i gorgonzolą
Warsztaty troszkę inne niż wszystkie, gdyż tym razem będziemy unikać cukru. Dowiemy się krok po kroku jak przygotować pożywne i smaczne tarty i tarteletki które mogą być idealnym pomysłem na imprezę w domu, na zdrowy i lekki posiłek w ciągu dnia czy też doskonałym śniadaniem do pracy. Będziemy uczyć się jak prawidłowo przygotowywać ciasta kruche i francuskie na tarty słone. Dowiemy się jakie farsze nadają się do tart warzywnych a jakie do tart z wędzoną rybą.